Her er din drømmeferie til Alanya

Få ting er tøffere enn å komme seg over kneika som er våren. Her har vi allerede slitt oss gjennom en hel vinter, for så å måtte slite med flere måneder til før sommeren faktisk endelig kommer. Men når den først kommer her i Nord, så får vi til gjengjeld mye mer ferie enn de aller fleste andre land. Det er merkbart hvor mange uker vi får tilbringe i sus og dus, men samtidig er det en stor ulempe ved sommeren her i Norge – den er nok best tilbragt utenfor landets grenser.

Det finnes mange reisemål å velge mellom dersom en vil være garantert sol og varme. For la oss være ærlige med oss selv et øyeblikk – vi må nesten reise sørover for å få en skikkelig sommer. Spesielt er landene rundt Middelhavet her populære. Endeløse strender, herlig, og ikke minst billig mat, og en rekke attraksjoner er her trekkplasteret for mange nordmenn. Sist men ikke minst er naturligvis det garantert flotte været også en gode vi ikke kan komme foruten. Et av reisemålene som har blitt mer og mer populære over årene er Alanya i Tyrkia, og denne byen kan virkelig anbefales.

Planlegg turen nøye

Alanya befinner seg på sørkysten av Tyrkia i den Asiatiske delen av landet. Dermed kan du faktisk si at du har reist til Asia dersom du drar hit! Dette bringer dog med mange faktorer som er annerledes enn Norge. Først og fremst må du se opp for varmen. Drikk godt med vann, og for all del, smør deg godt inn med solkrem. Dessuten, vær sikker på at du ikke drikker vann direkte fra springen, da dette ikke er det rene norske vannet.

Alle de ovennevnte kan dog fikses med litt salver og medisiner. Det som ikke kan fikses er hodeløs surfing på offentlige nett. Nordmenn gjør dette hvert år, uten antivirusprogram, i utlandet og blir straffet hardt. Anskaff derfor en VPN som den fra Avast for å forsikre deg om at du stiller sikkert når du surfer på nettet. Da har du nemlig den tryggheten at du kan logge på et hvilket som helst nett, uansett hvor du befinner deg.

Viktigst av alt – nyt ferien din

Enten det er en Jeep safari, rafting ned elven, utforsking av borgen, eller rett og slett bare late dager på stranden, så er det viktigste av alt at du nyter ferien. Det er nettopp derfor planleggingen er så viktig, for da er det bare fritt frem når du faktisk kommer deg til Alanya. Gode tips til attraksjoner her kan være å finne en restaurant i fjellveggen. Spesielt om du er på en romantisk ferie, så kan dette være en virkelig slager.

Dessuten, ikke glem å opplev mens du kan. Ferien går fort unna, uansett om det skulle være 1 uke eller 3 uker du reiser. Når du da kommer hjem til Norge, så lengter du nok fort tilbake. Uansett, vær godt forberedt, så kan du nyte en god ferie som du kan leve på resten av året!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *