Paris – Fotball og romantikk i en og samme by

Paris er en meget flott by. Det er mange attraksjoner der og det er en by som vil passe for de aller fleste. Byen blir ofte regnet som den største kjærlighetsbyen i verden, men det er ikke bare dette den er kjent for. Paris er også hvor Paris Saint Germain spiller fotball. PSG, som det ofte blir forkortet til, er regnet som Frankrikes beste fotballag og har vunnet serien seks av de siste sju årene. Dette er en utrolig imponerende bragd, og har hjulpet til at PSG har etablert seg som et internasjonalt merke i moderne tider.

PSG spiller sine hjemmekamper på stadionet Parc des Princes, og den har en tilskuerkapasitet på hele 48000. Stadionet har blitt brukt til mange forskjellige kamper gjennom historien, blant annet EM i 2016, hvor Frankrike vant på hjemmebane. Frankrikes nasjonale lag spiller sine hjemmekamper på en annen stadion som ligger i Paris, nemlig Stade de France. Denne stadionet tar hele 80000 og det er hvor Frankrike vant EM finalen i 2016. Dette viser hvor glade franskmennene er i fotball, når de har to store stadioner i byen. Her er det mulig å ta en stadion tur om man ønsker å ta en nærmere titt på dem.

Reisetips for Paris

Å komme seg til Paris er ikke så veldig vanskelig. Det er forholdsvis billig å reise fra Oslo, hvor det også er et direkte fly som går til Paris. Dette er ypperlig for folk som bor på Østlandet. Det finnes også direkte fly fra Bergen, som da koster litt mer. Ellers må man ha ett stopp, eller muligens to, avhengig av hvor man reiser fra. Hoteller er ikke så alt for dyrt i Paris, men dette kommer også an på når man skal og når man bestiller. Så det kan være lurt å være på utkikk etter gode reisetips gode tilbud.

Som nevnt tidligere er ikke Paris bare kjent for sitt fotballag, men også en god del andre ting. Det er regnet som kjærlighetshovedstaden i verden og har et landemerke som skiller seg veldig ut, nemlig Eiffeltårnet. Dette er en kjempe attraksjon for Paris og Frankrike, og det er et utrolig imponerende verk. Paris er også kjent for sine museer og kunst. Byen har blant annet et Picasso-museum, men ett av de mer kjente maleriene i verden, nemlig Mona Lisa, befinner seg i Paris.  Mona Lisa befinner seg i museet Louvre, som også har fantastisk arkitektur.

Sport generelt er også veldig populært i Paris, og sykkelsport trumfer kanskje alt. Frankrike er kjent for å arrangere Tour de France, som tar syklistene rundt hele Frankrike, og siste etappen befinner seg i Paris, hvor de sykler forbi triumfbuen.

En helt ekstraordinær by

Paris er en veldig god ferie destinasjon, uansett hva man er på utkikk etter. Det at man har muligheten til å kombinere en fantastisk ferie med en flott fotballby som har mye å tilby. Man har muligheten til å oppleve en av Frankrikes største fotballag og fotballkultur, samtidig som man får oppleve en ekstraordinær by som er preget av mye historie innen kunst og kultur.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *