Hvorfor gjøre reisen så komplisert?

Uansett hvilken tid det er på året, ja selv midt i høysesongen for skole og arbeid, så elsker vi nordmenn å reise. Med bedre velstand over årene, og ikke minst lavere flypriser, så har vi fått råd til å reise mye mer. Dessuten står den norske krona relativt sterkt der ute i verden, og våre lønninger sammenlignet med kjøpekraften vår i utlandet lover godt. Det er rett og slett ikke vanskelig å reise i dagens samfunn, men allikevel kan det fort bli en krevende prosess.

Reising krever først og fremst mye planlegging. Deretter er det store kostnader, selv om disse riktignok har blitt redusert over årene. Videre så er det viktig å innse at en ikke kommer seg til Tyrkia for eksempel over natta. Her må det flere timer på fly, i tillegg til venting i lange køer og ofte bussturer til for å komme seg frem. Det er ikke så enkelt som vi skal ha det til, og reising kan fort bli ganske så komplisert. Så hvorfor ikke bare forenkle det og ta seg en tur her i Norge?

 

Norge byr på mye flott natur

Norge mottar fly etter fly etter fly med turister hvert eneste år. Så sant du har oppholdt deg her til lands på sommeren, så har du nok opplevd turistene. Mens majoriteten av nordmenn nyter late dager i Syden, så kommer folk fra hele verden, ja til og med Asia, helt til Norge for å se vår vakre natur. Det er rett og slett en attraksjon de verdsetter mer enn noen av verdens mest kjente storbyer med arkitektur som kan ta pusten fra deg.

Det er sannelig på tide at vi nordmenn også tar nytte av denne naturen. Det trenger ikke være noen stor og organisert tur til fjordene, men det kan være så enkelt som en tur i villmarka med barna en helg. Det vil være en helt uvurderlig opplevelse, og det vil garantert slå sydenturen i støvlene. Kanskje høres sol, god mat og iskrem hver dag på den flotte stranda bra ut, men husk på alt det stresset som inngår. Når du har villmarka nærmest i din bakgård, hvorfor ikke utnytte den for det den er verdt?

 

Gjør ferien til det den bør være

Etter flere måneders hardt arbeid er ferien endelig her og vi skal få slappet av og slutte å tenke på alt det stresset som er. Dessverre blir ferien ofte alt annet enn stressfri og avslapning. Reising for de fleste innebærer i noe som er enda verre enn jobbstress – nemlig stress med en hel familie på tur.

Hvorfor ikke da bare velge bort dette og heller gå for en tur til villmarken? Det er kanskje en grunn til at våre forfedre gjorde dette sett bort i fra deres mangel på rimelige flybilletter. Det er på tide at vi omfavner våre tradisjoner, og at vi reiser innad i Norge igjen. Villmarken, med dens ro og fred, er det perfekte stedet å starte din ferie!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *